Natura i medi ambient

“El nostre desig és mostrar la bellesa dels paisatges, la biodiversitat i els espais naturals”
També som especialistes en… 

Natura i medi ambient 

La nostra vocació és mostrar la bellesa dels paisatges, la biodiversitat i els espais naturals de Menorca, Formentera, Mallorca i Eivissa. La imatge de natura, la realitat del medi ambient, les persones que treballen a favor de l’entorn, les entitats, els projectes de recerca o la feina dels investigadors són els principals àmbits de treball de MIRAPRIM.

En aquesta línia es realitzaren els programes de Televisió de Mallorca, Ecominuts (2006-07) i L’Aguait (2007-11), sobre l’actualitat del medi ambient i la natura, amb uns 500 reportatges.

Actualment es treballa en el programa d’IB3TV Tira tira, sobre excursions, rutes de senderisme i activitats en el medi natural (barranquisme, escalada…) de les Illes Balears.

S’han realitzat produccions audiovisuals per a institucions públiques i privades, especialment per a espais natural protegits, com el Parc Nacional de Cabrera, el Parc Natural de s’Albufera de Mallorca o els Amunts d’Eivissa. Una de les més destacades és Serra de Tramuntana, paisatge cultural, l’audiovisual amb el qual al Consell de Mallorca va presentar la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat davant la UNESCO.

També es realitzà el documental 60º Latitud Sud, sobre l’expedició dels científics de l’IMEDEA i la UIB a l’Antàrtida a bord de l’Hespèrides.

Disposam d’un ampli arxiu d’imatges de flora i fauna de les Illes Balears i realitzam reportatges per a televisió, documentals, presentacions, espots i audiovisuals educatius.

Natura i medi ambient. Filmacions.

Principals produccions de natura i medi ambient

 • L’Aguait: Programa setmanal de medi ambient i natura emès per Televisió de Mallorca des de setembre de 2007. Fins avui s’han emès 122 capítols i s’han realitzat uns 300 reportatges sobre espais naturals, residus i reciclatge, educació ambiental, mobilitat, energia, voluntariat ambiental, excursions, educació ambiental, producció ecològica, flora i fauna, etc.
  Alguns exemples disponibles a la xarxa: 

 • Seguiment del programa LIFE+RENEIX, sobre la flora endèmica de Menorca (en elaboració).
 • Serra de Tramuntana, paisatge cultural. Audiovisual realitzat per al Consell de Mallorca l’any 2008 per a la presentació de la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat davant la UNESCO. S’han realitzat versions en català, castellà i anglès. Forma part de la documentació oficial de la candidatura i s’ha presentat a nombrosos actes realitzats a tots els municipis de la Serra de Tramuntana, i a les presentacions oficials de la candidatura realitzades a París, Logronyo i altres indrets.
 • El carril de la discòrdia: reportatge per al programa Cròniques, de Televisió de Mallorca, sobre la polèmica del carril bici a Palma.
 • El gerret, un peix d’hivern: reportatge sobre la biologia, pesca i gastronomia del gerret, gravat a Eivissa, Menorca i Mallorca, per a la Direcció General de Pesca del
  Govern de les Illes Balears (2010).
 • DVD interactiu en català i castellà per al Ministeri d’Educació i Ciència. Distribuït als centres educatius i presentat a esdeveniments diversos.
 • 60º Latitud Sud, documental de 34 min. sobre l’expedició dels científics de l’IMEDEA i de la UIB a l’Antàrtida a bord del vaixell Hespèrides, durant el mes de gener de 2008 (Any Polar Internacional). Es va presentar a la Fira de la Ciència de 2008, i es va emetre al programa Cròniques de Televisió de Mallorca (emissió 20 d’abril de 2008, posteriors reemisions).
 • S’Albufera, gestió per a la conservació (edició especial 20è aniversari de la declaració del parc natural) 30 min. Per a la Conselleria de Medi Ambient. Reportatge sobre el parc natural de s’Albufera, descripció i actuacions de gestió. 2008.
 • DVD interactivo para la sensibilización ambiental de los trabajadores del sector turístico (25 min). Per a la Fundació Universitat Empresa i la Fundación Biodiversidad. DVD de bones pràctiques ambientals per a treballadors del sector turístic. 2007.
 • Projecte Avilína (10 min), per a la Conselleria de Medi Ambient i GESA-ENDESA. Audivisual sobre les actuacions per corregir l’impacte de les esteses elèctriques sobre les aus. 2007.
 • Programa ECOMINUTS, de la Televisió de Mallorca. Emès des de setembre de 2006 a juliol de 2007 (amb posteriors reemissions). Es realitzaren 117 reportatges de 5 minuts de durada sobre temàtiques ambientals diverses: fauna, flora, espais naturals, residus, aigua, producció ecològica, energies renovables, educació ambiental, etc. Es poden veure alguns ECOMINUTS a Youtube.
 • Món Blau, els ecosistemes marins del nostre litoral (25 min), subvencionat per la Conselleria de Medi Ambient. Distribuït als centres educatius de les Illes i presentat a fires i esdeveniments diversos. 2006.
 • La vida dels monjos a Cabrera (15 min), per al Parc Nacional de Cabrera. Audiovisual per al Museu de Cabrera. 2006.