Produccions realitzades

Produccions pròpies

Natura i medi ambient

2007-2011
Aina Llauger, Diego Villalonga i Glòria Franquet, responsables del programa l'Aguait
L’Aguait és un programa setmanal de medi ambient i natura emès per Televisió de Mallorca des de setembre de 2007.

Fins avui s’han emès més de 100 capítols i s’han realitzat uns 300 reportatges sobre espais naturals, residus i reciclatge, educació ambiental, mobilitat, energia, voluntariat ambiental, excursions, educació ambiental, producció ecològica, flora i fauna, etc.

Alguns exemples disponibles a la xarxa: 

2009
 • L’avenc del Pouàs: Audiovisual sobre el jaciment de l’avenc del Pouàs per al centre d’interpretació Els Amunts, d’Eivissa.
 • Els paisatges de l’aigua: Audiovisual sobre l’aigua per al Centre d’Interpretació de Es Amunts d’Eivissa.

2008
Serra de Tramuntana, paisatge cultural

Audiovisual realitzat per al Consell de Mallorca l’any 2008 per a la presentació de la candidatura de la Serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat davant la UNESCO.

S’han realitzat versions en català, castellà i anglès. Forma part de la documentació oficial de la candidatura i s’ha presentat a nombrosos actes realitzats a tots els municipis de la Serra de Tramuntana, i a les presentacions oficials de la candidatura realitzades a París, Logronyo i altres indrets.

 • 60º Latitud Sud, documental de 34 min. sobre l’expedició dels científics de l’IMEDEA i de la UIB a l’Antàrtida a bord del vaixell Hespèrides, durant el mes de gener de 2008 (Any Polar Internacional). Es va presentar a la Fira de la Ciència de 2008, i es va emetre al programa Cròniques de Televisió de Mallorca (emissió 20 d’abril de 2008, posteriors reemisions). Es realitzar DVD interactiu en català i castellà per al Ministeri d’Educació i Ciència. Distribuït als centres educatius i presentat a esdeveniments diversos.
 • S’Albufera, gestió per a la conservació (edició especial 30è aniversari de la declaració del parc natural) 30 min. Per a la Conselleria de Medi Ambient. Reportatge sobre el parc natural de s’Albufera, descripció i actuacions de gestió. 2008. Disponible a internet: http://www.youtube.com/watch?v=R-yXw-B4UWU&p=B98D8E7EDD1B0F19&playnext=1&index=8

2007
 • Programa ECOMINUTS, de la Televisió de Mallorca. Emès des de setembre de 2006 a juliol de 2007 (amb posteriors reemissions). Es realitzaren 117 reportatges de 5 minuts de durada sobre temàtiques ambientals diverses: fauna, flora, espais naturals, residus, aigua, producció ecològica, energies renovables, educació ambiental, etc. Es poden veure alguns exemples dels programes a: http://www.youtube.com/results?search_query=ecominuts&search=Search
 • Projecte Avilína (10 min), per a la Conselleria de Medi Ambient i GESA-ENDESA. Audivisual sobre les actuacions per corregir l’impacte de les esteses elèctriques sobre les aus.
 • DVD interactivo para la sensibilización ambiental de los trabajadores del sector turístico (25 min). Per a la Fundació Universitat Empresa i la Fundación Biodiversidad. DVD de bones pràctiques ambientals per a treballadors del sector turístic.

2006
 • La vida dels monjos a Cabrera (15 min), per al Parc Nacional de Cabrera. Audiovisual per al Museu de Cabrera. 2006.

Cultura i patrimoni

Sort i Ventura

Sort i ventura és un documental sobre les fetes de Sant Joan de Ciutadella de Menorca, que mostra la part més desconeguda de la festa, els preparatius i actes previs, a través de personatges com un pagés, una família, l’historiador i capellana Florenci Sastre, l’abadesa de Santa Clara, Carmen Mesquida o el fabioler Sebastià.

Va ser emès per IB3 el mes de juny de 2011.

Espots de sensibilització per al Fons Menorquí de Cooperació

4 espots i un reportatge sobre el projecte de sensibilització, que es varen presentar a Ciutadella el mes de desembre de 2010 i es varen emetre per IB3 el Nadal 2010-2011.

 • 15 anys del Fons menorquí de Cooperació: Audiovisual conmemoratiu del 15è aniversari del “Fons Menorquí de Cooperació”, organisme de cooperació de les institucions mallorquines (Consell de Menorca i ajuntaments).
 • 15 anys del Fons mallorquí de Cooperació i Solidaritat: Audiovisual conmemoratiu del 15è aniversari del “Fons Mallorquí de Cooperació i Solidaritat”, organisme de cooperació de les institucions mallorquines (Consell de Mallorca i ajuntaments).
 • Veus del desert. 30 anys d’exili del poble sahrauí. (37 min) En col·laboració amb l’ONG Oikos. Subvencionat per la Direcció General de Cooperació i la Conselleria d’Educació. Reportatge sobre la vida als campaments saharauís, amb els testimonis dels protagonistes de la història d’aquest poble.

Imatge submarina

L’any 2001 va rebre el premi al millor muntatge sobre el Mediterrani al Festival Internacional de la Imatge Submarina de Barcelona, amb l’audiovisual Bohemian Rapsody.

 • El gerret, un peix d’hivern: reportatge sobre la biologia, pesca i gastronomia del gerret, gravat a Eivissa, Menorca i Mallorca, per a la Direcció General de Pesca del Govern de les Illes Balears.
 • Concert de Nadal del grup musical Cap-pela: Audiovisual per el concert de Nadal del grup musical Cap-pela, projectat a diversos teatres de Mallorca i Catalunya (inclosos l’Auditòrium de Palma i el Teatre Principal) els nadals 2008-09 i 2009-10.
 • Món Blau, els ecosistemes marins del nostre litoral (25 min), subvencionat per la Conselleria de Medi Ambient. Distribuït als centres educatius de les Illes i presentat a fires i esdeveniments diversos.

Col·laboracions

Aquestes són algunes de les col·laboracions que hem realitzat a produccions externes:

 • El carril de la discòrdia: reportatge per al programa Cròniques de Televisió de Mallorca sobre la polèmica del carril bici a Palma.
 • Llàgrima de sang (IB3): rodatge imatges submarines.
 • Balears Salvatge (IB3): Imatges del capítol de mamífers marins.
 • Documentos TV (RTVE): participació en el rodatge del documental Feliz vida loca (Martha Zein, Producciones orgánicas, 2007) de Documentos TV de Televisió Espanyola. Realització de les imatges del rodatge de Finlàndia.
 • Thalassa (TV3): en diverses ocasions s’han proporcionat imatges per aquest programa de la Televisió de Catalunya (reportatge sobre la pesca dels raons, sobre l’abocament d’aigües residuals a la badia de Palma, etc.).